Články & recepty

Zdravé recepty

21.7. 2012 Krémová lososová polévka

Losos je vyhledávaný pro svou nízkou kalorickou hodnotu (100g cca 140 kCal) a nízký obsah sacharidů. Naopak disponuje vysokým obsahem bílkovin (100g cca 20g bílkovin), Omega 3 a Omega 6 mastných kyselin pomáhající v prevenci kardiovaskulárních chorob.


21.7. 2012 Tuňákový salát s kuskusem

Tuňák je jedna z nejvýživnějších ryb s vysokým obsahem bílkovin (pokryje cca 1/10 příjmu bílkovin dospělého člověka). Kromě toho obsahuje esenciální mastné kyseliny, důležité vitamíny B12, niacin a fosfor. Dávejte přednost čerstvému tuňáku!


20.3. 2012 Zapečený lilek s hovězím masem

Lilek vyniká svými výbornými nutričními hodnotami. Obsahuje velké množství karotenu, vitamínů B, kyselinu listovou a pantotenovou,ale také hořčík, železo, mangan a zinek. 90% jeho hmotnosti tvoří voda, proto je tak vhodný při dietě.


Předchozí 1 2 Další

Poslední článek

Překyselení organismu

Překyselení organismu je v současné době velmi diskutovaným tématem. Překyselení vzniká díky acidobazické nerovnováze nebo-li nerovnováze kyselin a zásad. Ukazatelem je pH na stupnici 0-14. Střed stupnice, tedy 7, je neutrální stav.

celý článek