Články & recepty

20.3.2012 21:17 Zdravé recepty

Zapečený lilek s hovězím masem

Co budeme potřebovat?

Na porci pro 2 osoby si připravíme: 1 větší lilek, 150g mletého hovězího masa, ½ kelímku zakysané smetany (8 % tuku), 1 větší mrkev, cibule, česnek, pepř, kari, sůl, olivový olej, celozrnné pečivo.
Jak na to?
Omytý lilek rozřízneme na půl, vydlabeme a nakrájíme nadrobno dužinu.  Cibuli spolu s hovězím mletým masem osmažíme na olivovém oleji. Poté do pánve přidáme nakrájenou dužinu, nastrouhanou mrkev, česnek, trošku pepře, soli a kari koření. Společně smažíme do měkka, můžeme podlít troškou vody. Do půlek lilku vložíme směs, kterou mírně potřeme zakysanou smetanou a v troubě necháme zapéct asi 20 minut. Jíme s celozrnným pečivem či knäckenbrotem. 

Sdílet Přidat do oblíbených Tisknout stránku

Poslední recept

Zdravé vánoční cukroví 1.část

Ptáte se jak upéct zdravě vánoční cukroví? Je to jednoduché! Stačí zaměnit pár ingrediencí! Místo bílé pšeničné mouky zvolte celozrnnou,čokoládu na vaření nahraďte kvalitní 70% hořkou, bílý cukr hnědým, sušené ovoce méně slazeným.

celý recept