Články & recepty

4.11.2012 14:37 Zdravé recepty

Tvarohové knedlíčky s jablky a skořicí

Na 2 porce si připravíme:
200g měkkého tvarohu (1/2 kelímku), 1 vejce, 80g dětské jemné krupičky, 1 vanilkový cukr, 2 jablka, lžička skořice, třtinového cukru, špetka soli.

Jak na to?
Tvaroh smícháme s vejcem, solí, vanilkovým cukrem, krupičkou - vypracjeme těsto a necháme chvíli uležet. Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky, smícháme se třtinovým cukrem, troškou skořice a podusíme doměkka. Z těsta vytvarujeme kuličky a vaříme ve vroucí vodě cca 3 minuty, dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky ozdobíme jablky a podáváme.

Pozn. místo jablek lze použít jakékoliv jiné ovoce.

Sdílet Přidat do oblíbených Tisknout stránku

Vybraný recept

Zapečený lilek s hovězím masem

Lilek vyniká svými výbornými nutričními hodnotami. Obsahuje velké množství karotenu, vitamínů B, kyselinu listovou a pantotenovou,ale také hořčík, železo, mangan a zinek. 90% jeho hmotnosti tvoří voda, proto je tak vhodný při dietě.

celý recept