Články & recepty

4.11.2012 14:30 Zdravé recepty

Čočkový salát s vepřovou panenkou

Na 2 porce si připravíme:
200g vepřové panenky, 200g čočky - hnědé nebo červené, 50g rajčat, 50g rukoly příp. jiného salátu, 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, citron

Jak na to?
Minimálně 4 hodiny předem necháme čočku namočenou ve vodě, poté slijeme vodu, propláchneme  a vaříme ve vodě cca 20 minut do měkka. Mezitím nakrájíme vepřovou panenku na tenké plátky, okořeníme a na olivovém oleji ji orestujeme. Uvařenou čočku slijeme, smícháme s nakrájenámi rajčaty, rukolou/salátem a poklademe plátky panenky. Na závěr pokapeme štávou z citronu. 

Dobrou chuť!

Sdílet Přidat do oblíbených Tisknout stránku

Vybraný recept

Tuňákový salát s kuskusem

Tuňák je jedna z nejvýživnějších ryb s vysokým obsahem bílkovin (pokryje cca 1/10 příjmu bílkovin dospělého člověka). Kromě toho obsahuje esenciální mastné kyseliny, důležité vitamíny B12, niacin a fosfor. Dávejte přednost čerstvému tuňáku!

celý recept